El papa Francesc rep la Reial Arxiconfraria de la Cinta en una audiència privada al Vaticà

El papa Francesc rep la Reial Arxiconfraria de la Cinta en una audiència privada al Vaticà

El papa Francesc ha rebut aquest divendres una nombrosa expedició de la diòcesi de Tortosa que ha viatjat al Vaticà. El pontífex s’ha reunit en audiència privada amb la Reial Arxiconfraria de la Cinta, encapçalada pel primer majordom, Josep Maria Utges. La trobada, que ha culminat els actes de celebració del quart centenari de l’Arxiconfraria, ha estat presidida pel bisbe de la diòcesi, Enrique Benavent, i acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé. A més, durant la trobada també hi ha  assistit una representació de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta.

Durant la trobada, el papa Francesc ha saludat un per un tots els membres de l’expedició i ha mostrat una acollida molt propera. A més, ha mostrat un gran interès per la història de la fundació de la Reial Arxiconfraria, l’any 1617, i per la promoció que fan de la devoció a la Mare de Déu de la Cinta a partir del relat de la seua aparició a la catedral, el 25 de març del 1178, i del lliurament del cíngol que es venera a la ciutat des d’aquell moment. El Papa ha felicitat l’Arxiconfraria “per tot el que feu per la devoció a la Mare de Déu i per la solidaritat que manteniu amb les persones que més ho necessiten”, ha dit. A més, els ha animat a seguir mantenint el símbol de la fraternitat.

De la seua banda, el bisbe Benavent ha agraït l’amabilitat amb la qual els ha rebut Francesc, i “l’honor” que representa tant per a la diòcesi com per a l’Arxiconfraria ser rebuts a la Santa Seu. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Tortosa ha remarcat la cordialitat amb què s’ha desenvolupat la trobada, mentre que Josep Maria Utges ha assenyalat que “no tenim paraules” per agrair aquesta trobada.

Durant l’audiència, han lliurat diversos obsequis al papa Francesc, com l’insígnia que el distingeix com a Confrare d’Honor, una imatge de plata de la Cinta o el volum de llibres escrits pel canonge arxiver de la Catedral de Tortosa, mossèn Josep Alanyà. Meritxell Roigé també li ha fet entrega d’un llibre sobre Tortosa, mentre que la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta li ha lliurat una rosa blanca, un símbol especial pel pontífex, ja que representa la devoció a Santa Teresa del Nen Jesús.

Durant tota la visita al Vaticà i a Roma, la comitiva tortosina ha estat acompanyada per monsenyor Jordi Bertomeu, vicari judicial del bisbat de Tortosa i prelat d’honor del Papa a la Santa Seu.

sorteix
categories
Agenda

october, 2021

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació Primera Majordoma, Mabel Marcos Martin
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X