El Rèquiem de Mozart, el Gran Concert de la Cinta el dissabte 10 de setembre a la Catedral de Tortosa

El Rèquiem de Mozart, el Gran Concert de la Cinta el dissabte 10 de setembre a la Catedral de Tortosa

La Banda Sinfónica Ciudad de Guadix i el Coro de Òpera de Granada seran dissabte 10 de setembre, a partir de les 20.00 hores, a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, els grans protagonistes del Gran Concert de la Cinta que organitza un any més la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta. Les dos agrupacions granadines interpretaran conjuntament el Requiem de Mozart, una autèntica joia musical que servirà com a colofó a l’any dedicat al Bisbe Luís de Tena, fundador de l’Arxiconfraria i natural de Guadix al complir-se el 400 aniversari de la seva mort.

La Banda Sinfónica Ciudad de Guadix, de gran prestigi a la provincia de Granada, i dirigida per Ricardo J. Espigares, fou refundada l’any 1981 data a partir de la qual va adquirir una gran rellevància especialment després de la incorporació d’instruments de corda l’any 2015. Són nombroses les actuacions dutes a terme a nivell de tot l’estat espanyol destacant la protagonitzada amb motiu de la recepció a Guadix dels Reis d’Espanya l’any 1991, el fet d’haver representat a la província de Granada el dia d’Andalusia a l’Exposició Universal de Sevilla, o la participació en certàmens musicals d’alt nivell. Per la seva part el Coro de Ópera de Granada, que dirigeix Pablo Guerrero, i que amb la banda oferiran del Rèquiem de Mozart, fou fundat l’any 2014, i està conformat per cantants lírics de prestigi que permeten abastar una àmplia temàtica lírica. En el cas del concert de Tortosa es comptarà amb la soprano Teresa Villena, la mezzo soprano Leticia Rodríguez, el tenor Luis David Barrios, i el baríton Andrés Merino.

La Missa de Rèquiem és l’última obra que Mozart va compondre i, probablement, una de les més importants de tot el seu catàleg, no només per la seva qualitat musical, sinó també per la llegenda que hi va associada. Per alguns experts, la genialitat de Mozart també queda palesa en la seva música religiosa, en la qual va fusionar tots els estils de l’època i va captar el sentiment religiós d’una manera molt particular, deslligant-lo de tota institució i transformant-lo en música pura.

La venda anticipada d’entrades per al concert, un donatiu de 15 euros, es pot fer anticipadament a les Agències Hifetours a Tortosa, i també minuts abans de l’actuació  al mateix claustre de la Catedral. L’actuació compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X