José Maria Chavarría presenta la trilogia de la seva obra “Cantiga de l’Era” dedicades a la Mare de Déu de la Cinta

José Maria Chavarría presenta la trilogia de la seva obra “Cantiga de l’Era” dedicades a la Mare de Déu de la Cinta

El músic i compositor tortosí José María Chavarría ha recopilat veus i músiques de rondalles del nostre territori en la “Cantiga de l’Era”, que va dedicar a la Mare de Déu de la Cinta i que va estrenar en un magnífic concert celebrat a la seva Reial Capella el març de 2017 amb motiu de l’Any Jubilar. Les peces que configuraven aquesta creació, pensada per a piano midi i acordió, estan inspirades en l’evolució musical de les Terres de l’Ebre, fruit de les diferents cultures que han anat conformant les formes musicals populars.

Chavarría, un virtuós de l’acordió i del piano, presenta ara una trilogia on desenvolupa parts i melodies de la Cantiga, sempre en homenatge a la Cinta i les nostres terres. Així, al Scherzo recorda als pobles que van conviure a les nostres comarques aportant costums i modismes populars folklòrics abans Alfons X el Savi. El Cant del Postulant és un veritable testimoni de les nostres variants musicals de clara procedència gregoriana aportats pels cants de cecs pontulants, trobadors i joglars.I finalment, la Jota Tortosina i coles d’influència des de Moreira i Monclús. La variant jota és l’última evolució del nostre folklore. Amb les músiques de rondalla, pua i vent, permeten la incorporació de veus, càntigues, música i ball.

Els link de les noves composicions, que passaran a formar part de l’arxiu sonor de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta,i que estan a l’abast de tothom, són els següents: 1- Scherzo :    ANTOLOGIA FOLK EN LAS COMARCAS DE TORTOSA 1 Scherzo a la Cantiga de l’Era – YouTube 2- Bolero:       ANTOLOGIA FOLK EN LAS COMARCAS DE TORTOSA 2 – YouTube 3- Jota Tortosina:    ANTOLOGIA FOLK EN LAS COMARCAS DE TORTOSA 3 – YouTube

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X