Les localitats de Guadix i Tortosa, unides per la figura de l’il·lustre accità Luis de Tena fundador de l’Arxiconfraria de la Cinta

Les localitats de Guadix i Tortosa, unides per la figura de l’il·lustre accità Luis de Tena fundador de l’Arxiconfraria de la Cinta

L’alcalde de Guadix, Jesús Lorente, acompanyats per la regidora de Presidència, Encarni Pérez, i la regidora de Hermandades y Cofradias, Encarnación Molero, van rebre el diumenge 8 de maig a a l’Ajuntament accità a una nombrosa representació de la Real Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa, encapçalada pel seu Primer Majordom, Juan Bonfill, i el seu Prior, el reverend José Mª Membrado, que van visitar la nostra ciutat amb motiu del 400 aniversari de la defunció del seu fundador, l’il·lustre accità Luis de Tena, qui va ser Bisbe de Tortosa i posteriorment President de la Generalitat de Catalunya i Virrei de Sardenya, que se celebra aquest any 2022 . Per aquest motiu l’Arxiconfraria ha previst una sèrie d’actes per a recordar a un dels grans impulsors de la devoció de la Verge de la Cinta, entre ells la visita a terres granadines.

En la recepció a l’Ajuntament de Guadix, el primer edil, Jesús Lorente, i el Primer Majordom van intercanviar presents i l’alcalde accità va signar en el Llibre d’Honor de l’Arxiconfraria. Tal com va destacar Lorente, Luis de Tena s’uneix a la llarga llesta de personatges il·lustres que té la ciutat, que destaca per ser bressol de diferents civilitzacions i cultures.

Els representants del consistori van acompanyar posteriorment a la comitiva a la missa que es va celebrar en la Catedral presidida pel Bisbe de la Diòcesi, Francisco Jesús Orozco i a una recepció al final d’aquesta, en la qual també el Bisbe va signar en el Llibre d’Honor. Finalment, els representants de l’Arxiconfraria van visitar en el seu temple a la Patrona de Guadix, la Verge de les Angoixes, per a fer-li una ofrena floral. Un dels moments més emotius va ser la interpretació de l’himne de a Cinta un cop acabada la cerimònia a la Catedral.

Un altre dels actes previstos enguany en memòria del Bisbe Lluís de Tena, serà el concert que oferirà a Tortosa la Banda Simfònica Municipal de Guadix. El seu director, Ricardo J. Espigolessis, ha acceptat la invitació per a actuar a principis de setembre en la tradicional trobada musical que acull la Catedral de Santa María en el marc de la Festes Majors de la Cinta. La Banda, acompanyada de solistes i cor, interpretarà el Rèquiem de Mozart. El bisbe Lluís de Tena va fundar l’any 1617 la Real Arxiconfraria de La nostra Senyora de la Cinta de Tortosa, i anys més tard va ser l’ajuntament de la ciutat qui la va nomenar la seva patrona oficial.

sorteix
categories
Agenda

june, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X