“Volem continuar apropant l’Arxiconfraria a la societat” a Tortosa: la baixada de la Cinta

“Volem continuar apropant l’Arxiconfraria a la societat”  a Tortosa: la baixada de la Cinta

“Volem continuar apropant l’Arxiconfraria a la societat”. Són les paraules de Francesc Faiges, el nou primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta. Vol continuar la dinàmica d’apropar l’Arxiconfraria a la societat, obrir-la i fer-la més participativa.

Captura de pantalla 2015-04-20 a les 23.55.45 Francesc Faiges viurà la primera baixada de la Cinta com a primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta i reconeix que se sent molt honorat “de representar tots els meus companys confrares, que han dipositat aquesta confiança en mi i a tots els tortosins i tortosines que estimen la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta”. Pertànyer a una família amb una gran tradició ‘cintera’ assegura que l’ajudarà durant el seu mandat. “Tant els meus pares, Rita i Paco, com la nostra iaia, M. Cinta Balada, ens van inculcar, des de molt menuts, aquesta devoció i es- timació i, com la gran majoria dels tortosins, ens reunim en família per gaudir i viure intensament el dia de la Cinta tots els primers diumenges de setembre”, diu. La Reial Arxicon- fraria fa dies que treballa en tot el ca- lendari anual, que tindrà la seua culmi- nació el setembre vinent, coincidint amb la festa major en honor a la Mare de Déu de la Cinta. Per exemple, ja es coneix l’obra que servirà d’imatge grà- fica de la Cinta 2015. “És una obra de la pintora i artista tarragonina Mer- cè Gómez Lluna, aquí agraïm una vegada més aquest magnífic treball artístic i la seua desinteressada do- nació a l’Arxiconfraria”, explica Fai- ges, i afegeix que “aquesta imatge se- rà el nostre cartell anunciador de les festes religioses 2015, que comencen amb la commemoració de la baixada delaMaredeDéulanitdel24al25 de març, una escenificació plena de emoció”.

Un dels objectius de l’entitat és continuar obrint-se i apropant-se a la societat en general, tal i com s’ha fet els darrers anys. “En breu presentarem el nou web (lasantacinta.com), que inaugurarà el nostre bisbe Enrique”, manifesta. “Volem, així, apropar i obrir aquesta gran institució a tots els devots de la Santa Cinta i, tenint en compte que el 2017 celebrarem el 400 aniversari de la fundació de l’Arxiconfraria, pensem que hem d’estar presents més que mai a In- ternet per donar-li la màxima difu- sió”, explica Faiges, que destaca que “fa tres anys que estem planificant aquest aniversari amb el nostre prior, José L. Arín, i treballant amb una comissió de treball creada amb aquest objectiu”.

El 2015, però, hi ha moltes iniciatives en marxa que veuran la llum en breu, per exemple, la trobada de les dones que es diuen Cinta que es fa cada cinc anys fent-la coincidir amb la festa major del setembre, la restaura- ció de la imatge de la Mare de Déu del cim de Caro o el viatge de la relíquia fins a Calaceit, que, com diu Faiges, “farem, amb l’ajut dels càrrecs elec- tes, junta quinquennal i resta de con- frares; entre tots mantindrem viva la nostra devoció, que és també la de tots els tortosins i tortosines”.

sorteix
categories
Agenda

june, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X