september, 2017

03sepAll DayDIUMENGE 3 SETEMBRE

more

Event Details

FESTIVITAT
DE LA SANTÍSSIMA
VERGE DE LA CINTA

De bon matí, Campanes al vol, anunciant la festivitat del dia.
8.30h
Missa a la Santa i Reial Capella.
En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.
9.30h
Missa a la Santa i Reial Capella.
En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.
10.15h
Trasllat de la Sagrada Relíquia a la Sagristia Major.
10.30h
Missa a la Santa i Reial Capella.
12.00h
A la Santa Església Catedral Basílica MISSA ESTACIONAL, presidida pel Reverendíssim Sr. Bisbe de Tortosa Dr. Enrique Benavent. En acabar, el Sr. Bisbe de Tortosa, impartirà als fidels la BENEDICCIÓ PAPAL.
Cantics a càrrec de l’Orfeó Tortosí.
A continuació tindrà lloc la tradicional “TRONA DE FOCS” en homenatge a la nostra patrona i a tots els devots.
Lloc: Porta principal de la Catedral de Santa Maria.
19.00h
Santa Missa a la Santa i Reial Capella.
19.30h
Sortida de la PROCESSÓ DE LA SANTA CINTA que estarà presidida pel Sr. Bisbe de la Diòcesi i que recorrerà l’itinerari que es tè per costum seguir, i en la que participaran les bandes de música LIRA AMPOSTINA i MUNICIPAL DE TORTOSA.
El primer majordom Sr. Francesc Viñes Albacar ha decidit que aquest any, excepcionalment, sigui la mateixa Reial Arxiconfraria de la Cinta la portadora del seu Estandart principal, amb motiu del 4art Centenari de la seva fundació.
La Reial Arxiconfraria estarà representada pel seu prior, molt Il·tre. Sr. José Maria Membrado Blas a qui acompanyaran com a borlistes el Confrare Javier Colina Villanueva, en representació de tots aquells confrares que han passat per l’entitat durant la seva llarga història; i per la Sra. Marina Gombau Romero, neta de tortosins, de l’Associació Tortosina-Vigatana, en representació de totes aquelles persones que veneren la nostra Cinta des d’altres indrets de l’estat.
21.30h
ENTRADA de la Santa Relíquia, a la Catedral de Santa Maria entre els aplaudiments de tots els devots, es dispararà un “RAMILLET DE FOCS” i es cantarà l’himne a la Cinta.

Time

All Day (Sunday)

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X