Diumenge 15 de gener a les 12,00 del mati Missa inici Any Jubilar

Diumenge 15 de gener a les 12,00 del mati Missa inici Any Jubilar

El bisbe de Tortosa, que diumenge va presidir la primera dominica de l’any (fotografia) inaugurarà el proper Diumenge 15 de gener l’“Any jubilar Marià”, que el Papa Francesc va concedir, amb motiu dels 400 anys de la fundació de la Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. de la Cinta.

Com va anunciar el bisbe de Tortosa a la Catedral, el passat 4 de setembre de 2016,després de la Missa estacional, el dia de la Mare de Déu de la Cinta, el papa Francesc ha concedit la gràcia d’Any Jubilar a la diòcesi de Tortosa, l’any 2017, amb motiu de complir-se el quatre-cents aniversari de la fundació de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta.

Per aquest motiu, i havent estat el 13 de gener la data concreta de l’aniversari, el proper Diumenge 15 de gener de 2017, a les 12,00h del matí, tindrà lloc a la Catedral de Tortosa, la Missa Estacional presidida pel sr. Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, per donar inici solemnement a l’any jubilar.

En acabar la celebració, a la que estan invitats tots els fidels diocesans i devots de la Mare de Déu de la Cinta, i especialment totes les parròquies de la ciutat, els membres de l’arxiconfraria i tots els membres de les institucions i delegacions diocesanes, tindrà lloc la benedicció Papal com a gràcia especial concedida pel Sant Pare en tenir la Indulgència plenària pel Jubileu que s’ha atorgat. Recordem que les indulgències són “la remissió davant Déu de la pena temporal merescuda pels pecats, ja perdonats pel que fa a la culpa, que el fidel, complint determinades condicions, obté per a ell mateix o per als difunts per mitjà del ministeri de l’Església”. (CCEC 312). Les condicions que demana l’Església són: la celebració del Sagrament de la Penitència o confessió, la Comunió, pregar per les intencions del Papa i visitar pietosament la Capella de la Cinta.

Amb l’any jubilar l’església vol ajudar a tot cristià al mateix temps que animar-lo a practicar i acollir paraules i gestos de perdó, de suport, d’ajuda, d’amor. Al llarg de l’any hi ha previstes celebracions religioses, accions caritatives,presentacions catequètiques i evangelitzadores així com actes culturals i lúdics dels que teniu detallada informació en el programa publicat.

Any Jubilar 2017
any jubilar
categories
Agenda

desembre, 2017

Sort Options
3decTot el dia11,00 h. Missa Dominica
8decTot el dia12,00 h. Missa solemne de clausura de l’Any Jubilar
SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació Primer Majordom,  Javier Colina Villanueva
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR