Conferència i presentació del llibre sobre la Santa Maria de la Cinta de mossèn Josep Alanyà canonge arxiver de la Catedral de Tortosa

Conferència i presentació del llibre sobre la  Santa Maria de la Cinta de mossèn Josep Alanyà canonge arxiver de la Catedral de Tortosa

Divendres 1 de desembre a partir de les vuit del vespre, a la sala d’actes de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa tindrà lloc una nova conferència  de les previstes dins dels actes commemoratius del 4t centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, i d’acord al programa previst dins de l’Any Jubilar 2017. En aquesta ocasió la xerrada està directament vinculada a la presentació del llibre “Santa Maria de la Cinta. Història i documents (1178-2017)”, del qual és autor mossèn Josep Alanyà, canonge arxiver de la Catedral de Tortosa, i és fruit de l’encàrrec que li ha fet la Reial Arxiconfraria de la Santa Cinta per celebrar el 4t Centenari de la seva fundació. Es tracta d’una obra de 1.568 pàgines editada en dos volums.
Josep Alanyà i Roig, sacerdot i historiador, neix a Batea l’any 1943. Format al Seminari Diocesà de Tortosa en Humanitats, Filosofia i Teologia, obté els graus de llicenciatura en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Ciències de l’Educació per la Complutense de Madrid i Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Vicari i rector en diverses parròquies del bisbat de Tortosa i arquebisbat de Barcelona, és soci de la Reial Societat Arqueològica de Tarragona i membre numerari de la Societat d’Estudis Hebraics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat professor de Grec i de Filosofia en diferents instituts de Catalunya i de Grec al Seminari de Tortosa. És autor del Diplomatari del metge i teòleg Arnau de Vilanova, dins les AVOMTHO (Arnaldi de Villanova Opera Medica et Theologica Omnia), publicades per l’Institut d’Estudis Catalans i la Facultat de Teologia de Catalunya. Fou Director Tècnic  de l’Exposició “Sancta Maria Dertosae”, ha publicat articles diversos sobre el bisbat de Tortosa, els Ports de Morella, Batea i la Terra Alta a les revistes “La Vila Closa”, Associació Amics de Morella i Comarca (AMIC), “Boletín de la Sociedad Castellonense de Cultura” i “Anuario de Estudios Medievales”. Té publicats fins avui, inclòs el llibre Santa Maria de la Cinta. Història i documents, 20 llibres d’història, art i antropologia cultural.
La Reial Arxiconfraria recorda que la conferència, com la resta d’actes que s’estan organitzant amb motiu de l’Any Jubilar Nostra Senyora de la Cinta, estan oberts a tothom.

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X