El banc d’aliments de La Cinta repartirà més de 21 tones d’aliments aquest any 2012

El banc d’aliments de La Cinta repartirà més de 21 tones d’aliments aquest any 2012

La Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa, creà fa un parell d’anys la secció d’aliments, que tenia per missió ajudar a combatre la manca de productes alimentaris bàsics observada en un sector important de la nostra societat.

Al llarg dels darrers mesos, aquesta carència s’ha vist incrementada de manera molt considerable entre famílies de la nostra ciutat i de zones properes. Sensibles a aquesta mancança, propiciada per la greu situació econòmica que patim globalment des de fa un temps ençà, des de la Reial Arxiconfraria vàrem decidir dedicar-li els màxims esforços possibles per tal de poder atendre les necessitats detectades en un important sector de la nostra societat.

Així va ser com vàrem considerar que calia potenciar la feina que havia de realitzar aquesta secció del Banc d’Aliments de la Cinta, el qual, dintre del programa Vida Solidària endegat per la Reial Arxiconfraria, té cura de la recollida i entrega de tots els aliments que setmanalment podem posar a disposició de les entitats especialitzades en aquestes tasques.
El Banc d’Aliments de la Cinta, que coordinen els confrares Lorenzo Pérez i Josep Ma Utges, té cura de gestionar la recollida setmanal dels aliments que ens entreguen directament empreses i comerços de la nostra ciutat i de poblacions veïnes; així com aquells que podem adquirir gràcies a les aportacions econòmiques puntuals que ens fan particulars sensibilitzats amb aquesta problemàtica.

Gràcies a aquesta feina, esperem arribar al mes de novembre (data en que es produeix el canvi de Primer Majordom) amb un total de 21.228 kilos repartits, que representen una mitjana de 1.769 kilos d’aliments mensuals, o si es prefereix, 442 kilos entregats cada setmana, que són les quantitats que portem entregades des de novembre 2011.
Els aliments s’organitzen en tres grups: productes duradors, productes pereceders i fruites i verdures. Entre ells hi trobem: arròs, pasta, oli, llegums, llet, tonyina, galletes, ous i congelats, i fruites i verdures variades.

La recollida i entrega se centralitza en un dia a la setmana. Consisteix en la recollida per totes les empreses que ens fan aquesta donació d’aliments, i posteriorment s’entreguen a la Casa d’Acollida de Tortosa, Creu Roja, Clarisses, Càritas Tortosa i Càritas Roquetes. Totes elles, entitats sensibilitzades amb aquesta problemàtica i que atenen a un nombre en augment de persones i famílies a les quals la situació econòmica actual les ha col·locades al llindar de la pobresa, i que necesiten cobrir les necessitats més bàsiques de la seva subsistència.
El Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, Joaquim Amaré, ha volgut destacar “la gran feina i dedicació que realitzen els confrares responsables del Banc d’Aliments de la Cinta”. Així mateix, vol “agrair públicament la gran col·laboració que rebem de totes aquelles empreses, comerços i particulars de la zona; sense les aportacions dels quals no hauria estat possible assolir aquests nivells d’atenció cap a aquestes persones que tan ho necessiten”.

“Realment podem sentir-nos orgullosos d’aquesta resposta obtinguda, que ens permet aportar una gota de caritat cristiana i solidaritat entre els sectors més necessitats i desfavorits de la nostra societat”, ha destacat el Primer Majordom.

Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta

Tortosa, 6 d’agost de 2012

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X