El primer majordom de l’Arxiconfraria desitja al saluda oficial de festes que tothom gaudeixi i participi de la Festa Major en honor a la nostra patrona

El primer majordom de l’Arxiconfraria desitja al saluda oficial de festes que tothom gaudeixi i participi de la Festa Major en honor a la nostra patrona

Javier Colina, primer majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta escriu al Saluda del Programa Oficial de les Festes Majors de Tortosa 2018 que espera que tothom participi de les festes en honor a la nostra patrona, al mateix temps que es congratula d’haver combinat el manteniment del culte amb els treballs de solidaritat de cara als més necessitats. Reproduïm íntegrament l’escrit que es podrà veure al programa:

Tortosines i tortosins,

Tan aviat com es va fer efectiva la meva elecció com a primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta d’aquest any, vaig entendre que el conjunt dels nostres esforços s’havien de centrar en l’ajuda als més vulnerables, en l’assistència als més necessitats.

I és així com, al cap de pocs dies de la presa de possessió, ja vaig declarar 2018 Any de la Cooperació i Solidaritat amb els menors d’edat de Tortosa, xiquets i xiquetes que viuen en la més lamentable pobresa, és a dir, pobresa extrema, pobresa severa.

Per aquesta finalitat, comptem amb el suport de Càritas i Creu Roja Tortosa, que expressament així ho han manifestat; l’especial ajuda de l’Ajuntament de Tortosa, i la col·laboració de la Cort d’Honor, del capítol catedralici i de la Diputació de Tarragona. Al mateix temps, vull agrair la contribució desinteressada de tots els participants al concert solidari de la Catedral per recollir fons econòmics destinats als menors. Gratitud també a les persones que amb les seves aportacions han fet possible la primera entrega de 8.000 € destinats a les beques més urgents i apressants. I expresso les gràcies més sinceres al pintor Joan Rebull i Llambrich per la donació de l’obra que formarà part del fons patrimonial de la nostra institució.

I en un altre ordre de comentaris, caldria destacar que és un honor per a la Reial Arxiconfraria de la Cinta, que l‘alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, hagi acceptat ser portadora del nostre estendard principal, a la qual acompanyaran com a borlistes el director interparroquial de Càritas Tortosa, Lluís Pegueroles Ariño, i el president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera Galiana.

En l’agraïment a totes i tots els confrares per la seva implicació en aquest projecte humanitari, vull tindre un reconeixement públic al Banc d’Aliments de la Confraria, que ens estan donant mostres d’allò que representa el sacrifici, el cor i la humilitat.

Desitjo que tothom gaudeixi i participi de les festes majors en honor a la nostra patrona i aporto, una vegada més, aquella part del nostre himne quan diu; “La Cinta mol demana, donem-li’l cor”.

Javier Colina i Villanueva,

primer majordom de la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta

categories
Agenda

setembre, 2019

Sort Options
1setTot el diaDIUMENGE, 1 SETEMBRE
2setTot el diaDILLUMS, 2 SETEMBRE
3setTot el diaDIMARTS, 3 SETEMBRE
4setTot el diaDIMECRES, 4 SETEMBRE
5setTot el diaDIJOUS, 5 SETEMBRE
6setTot el diaDIVENDRES, 6 SETEMBRE
7setTot el diaDISSABTE, 7 SETEMBRE
8setTot el diaDIUMENGE, 8 SETEMBRE
9set7:00 pmDILLUNS, 9 SETEMBRE
SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació Primer Majordom, Josep Maria Utgés Vallespí
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR