José Miguel Marro, secretari de l’Arxiconfraria, portarà l’Estendard Principal durant la processó del Dia de la Cinta

José Miguel Marro, secretari de l’Arxiconfraria, portarà l’Estendard Principal durant la processó del Dia de la Cinta

Joan Bonfill, Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, ha designat a José Miguel Marro Cortiella, Secretari Canceller de la institució, com a portador de l’Estendard Principal de la processó del Dia de la Cinta el pròxim 4 de setembre.

José Miguel Marro, que va néixer a Tortosa fa seixanta-cinc anys, i fa quinze que ocupa el càrrec de secretari després d’haver passat per diversos estaments de l’arxiconfraria, ha designat com a borlistes als confrares Joaquim Homedes Beguer i Cinta Rué Garcia. Marro explica que se sent molt honorat per la designació, al temps que comenta el perquè de l’elecció dels  borlistes: “d’entrada m’agradaria que els dos ostentessin la representació de les moltes persones que han passat per l’Arxiconfraria durant el meu període com a secretari, i que tant m’han ajudat en aquest bonic camí treballant per preservar el culte i la devoció a la nostra patrona. I més particularment a Joaquin perquè va ser durant el seu mandat com a primer majordom quan vaig agafar el càrrec de secretari en substitució del recordat Juan Escriche; i a Cinta, perquè el seu pare Emilio Rué, que ens va deixar ara fa més d’un any, va ser la primera persona a introduir-me com a confrare, i que en certa manera em va apadrinar ara fa 25 anys”.

L’arxiconfraria fou fundada pel bisbe Lluís de Tena l’any 1617 commemorant-se enguany el 400 aniversari de la seva mort, i l’ajuntament de Tortosa l’any 1863 va escollir a la Mare de Déu de la Cinta patrona de la ciutat.

 

sorteix
categories
Agenda

april, 2024

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, José Capera Tafalla
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X