La Reial Arxiconfraria de La Cinta impulsa la campanya popular per a restaurar la coberta i la llanterna de la Capella de La Cinta

La Reial Arxiconfraria de La Cinta impulsa la campanya popular per a restaurar la coberta i la llanterna de la Capella de La Cinta

La Real Arxiconfraria de la Cinta s’ha proposat impulsar la campanya popular per restaurar la coberta i la llanterna de la capella de la Cinta que va iniciar ara fa uns mesos coincidint amb les festes patronals. L’impuls es concreta en una campanya que porta per títol “Jo també restauro la capella de la Cinta!” i on es vol posar de manifest que es necessita a tothom per restaurar el trencadís de la coberta per garantir la impermeabilització i l’estanquitat de la llanterna, retornar-la a l’ornament inicial, restaurar-ne els vitralls i totes les formes malmeses. Per unir-se a la campanya es demana una aportació econòmica personal a través d’un compte bancari creat a l’efecte, utilitzant-se també una altra fórmula, molt més directa, a partir de donatius personals al moment de rebre un tarjetó que s’editarà a l’efecte.

Un cop rebuts els permisos oficials per iniciar la restauració de l’obra, i a partir del projecte redactat per l’arquitecte de la Catedral, Josep Lluís, es netejarà i s’acondicionarà un espai que no fou intervingut durant la restauració que es va realitzar a l’interior del 1995 al 1997. En aquells moments els treballs de restauració van ser molt variats, i en diferents disciplines, que van des de l’impermeabilització de cobertes, passant per la consolidació d’algunes parts estructurals, la neteja dels marbres existents, fins a la complexitat de la recuperació dels conjunts escultòrics i la pintura mural, fins l’adequació del presbiteri a les noves propostes conciliars. Els artífex del projecte, el degà i prior de la Cinta, Monsenyor Manuel García Sancho, i l’arquitecte Josep Lluís amb la col·laboració de Pau Iriondo, van marcar les pautes. Els treballs de factura en la fàbrica van ser realitzats pel restaurador Emili Julià i la dauradora Maria Torné.

La nova intervenció es concreta bàsicament en tres punts que són la restauració dels vitralls per garantir l’estanquitat de la llanterna, la restauració del trencadís de la cobertura per obtenir l’impermeabilització i retornar l’ornament inicial i per últim la restauració del penell sanejant l’element de l’òxid existent, restauració de les formes malmeses i la fixació a la base de manera ferma un cop passivat l’efecte de l‘òxid. Com va passar ara fa vint anys el cost principal de les obres bé condicionat pel complicat del sistema de bastides, i com en aquella ocasió la Capella no es tancarà al culte.

Per a Gerard Ginovart, Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, el repte de la reforma és engrescador: “estem davant d’una nova oportunitat de demostrar la nostra vocació cintera i ajudar a fer una restauració imprescindible. D’una banda per arranjar una part de la capella que està en mal estat, el revestiment ceràmic exterior o l’aspecte deslluït que presenta el penell que corona la cùpula, i d’una altra, per evitar que l’entrada d’aigua de pluja pugui afectar al conjunt pictòric interior”

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X