L’Arxiconfraria de la Cinta amb el seu Prior per commemorar els seus 50 anys de sacerdoci

L’Arxiconfraria de la Cinta amb el seu Prior per commemorar els seus 50 anys de sacerdoci

La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora, coincidint amb la missa dominica del mes de febrer,  va celebrar els 50 anys de l’ordenació sacerdotal del seu Prior, mossén José Maria Membrado Blas.

La trajectòria pastoral de mossén Membrado, nascut a Bordon (Terol) i ordenat sacerdot el 17 de desembre de 1972 a Tortosa, és dilatada i llarga, havent-se guanyat sempre l’afecte de feligresos i companys  sacerdots. De la seva etapa de rector destaca el seu pas per la parròquia dels Àngels de Tortosa, els setze anys a Sant Blai, o els cinc viscuts a l’Ametlla de Mar, així com altres etapes més curtes a La Ràpita, Raval de Crist, Vinallop, Alfara de Carles, Els Reguers, Sant Jaume de Remolins o a la parròquia de la Catedral. A la tasca pastoral de mossén Membrado caldria sumar-li altres càrrecs de responsabilitat dins la diòcesi de Tortosa, destacant els de Vicari Episcopal d’Economia o l’actual de Prior de l’Arxiconfraria de la Cinta, amb la que va poder viure l’Any Jubilar pels quatre-cents aniversari de la institució i que van cloure amb la històrica audiència privada del Papa Francesc al Vaticà.

Durant l’homilia de diumenge mossén Membrado va tenir paraules d’agraïment per tots aquells que l’han acompanyat en tots els àmbits des del primer dia que va decidir ser sacerdot, “vaig entrar al seminari de Tortosa l’any 1958 i és una època de la qual guardo un gran record dels formadors i professors que vaig tenir. He tingut una vida rica en tot allò que he fet, on sempre he buscat aprendre dels altres i de ser una persona acollidora. Per damunt de tot he volgut ser capellà, i tenir sempre contacte amb la gent”. El seu nomenament com a Prior de l’Arxiconfraria de la Cinta el recorda com un revulsiu, “i una forma de creixement espiritual”.

La jornada va acabar amb un dinar de germanor organitzat conjuntament per l’Arxiconfraria de la Cinta i la Cort d’Honor en el qual mossén Membrado va rebre diversos obsequis, destacant un vídeo editat per les filles del recordat Mariano Jover Flix, que en el seu dia va enregistrar imatges en súper-8 de moltes de les  activitats del Bisbat de Tortosa on apareix precisament l’homenatjat.

sorteix
categories
Agenda

march, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X