Missa de la Baixada de la Cinta cent anys després del Breu Pontifici del Papa Pio XI

Missa de la Baixada de la Cinta cent anys després del Breu Pontifici del Papa Pio XI

La Missa Solemne de la Baixada de la Cinta, que es va fer la mitjanit del 24 al 25 de març, va celebrar enguany el centenari del Breu Pontifici atorgat pel Papa Pio XI a la diòcesi de Tortosa per poder-la fer perpètuament. L’any 1923 el Sant Pare va permetre aquesta facultat en commemoració del descens de la Verge i el lliurament del sagrat Cíngol, un fet que com diu la tradició cristiana tortosina va passar en aquella matinada del 1178.
Amb l’anunci del breu apostòlic també s’autoritzava, a més a més, que si la nit coincidia amb qualsevol dia de la Setmana Santa, que puga ser traslladada a la vespra en què l’església celebra la festa de l’Anunciació. Aquell anunci fou rebut ara fa cent anys pel Capítol Catedralici i la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta com un element més per continuar mantenint el culte a la patrona de Tortosa.

La Reial Capella a la Catedral de Sant Maria de Tortosa es va tornara vestir de gala la nit del 24 de març, minuts abans de les dotze de la nit, per escoltar l’enregistrament d’una narració versionant textos de l’època, i prosseguir després dela missa, presidida per l’Administrador Diocesà, Josep Lluís Arin, iamb l’acompanyament musical del Cor Flumine. Al tríptic que s’ha utilitzat enguany per a anunciar la missa apareix la reproducció del quadre fet pel pintor tortosí Àngel Algueró Borràs, una imatge que servirà per il·lustrar tots els actes de la Reial Arxiconfraria de la Cinta durant el 2023, obra que l’artista donarà per la pinacoteca de l’entitat.

 

 

sorteix
categories
Agenda

april, 2024

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, José Capera Tafalla
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X