Salutació programa de festes de La Cinta 2012

Salutació programa de festes de La Cinta 2012
JOAQUIM AMARE

Fou un llunyà 25 de març de l’any 1179, quan esdevingué el prodigi de la “baixada” del cel de la Mare de Déu per posar a mans dels tortosins la penyora del sagrat Cíngol, la santa Cinta.
Aquest signe d’amor cap als tortosins, que ens entregà la Mare de Déu fa més de vuit segles, ha estat motiu de veneració i devoció cap a la que esdevendria Patrona de la ciutat, a partir del 1863. En aquest proper any 2013, declarat pel Sant Pare Benet XVI “Any de la Fe”; celebrarem també els 150 anys de la Mare de Déu de la Cinta com a Patrona de la nostra estimada ciutat de Tortosa.

Al llarg d’aquests 833 anys de presència viva entre nosaltres de la Santa Cinta, hem tingut demostracions d’amor i protecció de la Mare de Déu de la Cinta cap a Tortosa i el seu territori.
La Santa Cinta ens dòna confiança en el futur. I quina millor ocasió per a fer-ho, que protegir a les mares en el moment d’infantar els nens i nenes nouvinguts a aquest món. Tenir un fill és, sense dubte, un signe de confiança en el futur, i la nostra Patrona hi és present i ens acompanya en el nostre camí.

Un camí que, de vegades, presenta un seguit de dificultats. Un exemple de les quals el tenim en la delicada situació econòmica general que provoca molts problemes a un nombre molt elevat de famílies de la nostra societat. I és aquí, en aquests moments difícils, que la Reial Arxiconfraria hem volgut esmerçar-hi els màxims esforços i dedicació possibles. Vull destacar la gran feina que està fent el banc d’aliments de la Cinta, que dintre del programa Vida Solidària endegat per la pròpia Reial Arxiconfraria, ens ha permés entregar més de 21 tones d’aliments per als més necessitats en el darrers dotze mesos. Vull donar novament les gràcies a tots aquells (empreses, comerços i particulars) que amb les seves donacions han fet possible que prestèssim aquest servei.

Aquest reconeixement a la feina i dedicació envers la societat, està present en les institucions i les persones que les representen, que ens han fet l’honor d’acceptar ser el pendonista i borlistes aquest any 2012.

El Pare LLuís Magriñà i Veciana, Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Catalunya serà el portador del pendó principal de la Reial Arxiconfraria. El Jesuïtes s’establiren a Tortosa fa prop de 400 anys, quasi bé els mateixos que té d’antiguitat la nostra Reial Arxiconfraria; i a Tortosa hi establiren la capital de la seva província eclesiàstica. L’acompanyaran com a borlistes el sr. Agustí Castell i Maura, Director de Càritas Diocesana, entitat que enguany compleix els seus 50 anys de treball cap als més necessitats; i el Pare Luis Felipe Alberca, jesuïta i darrer director de l’Observatori de l’Ebre fins el passat any 2011.

També em plau convidar-vos, tortosines i tortosins, molt especialment a la celebració de la Novena que tindrà lloc els dies de la primera setmana de setembre a la nostra Catedral. Agraeixo la predisposició que en tot moment han mostrat els diversos conferenciants en participar-hi. Les seves paraules seran, també, aliment per al nostre esperit.

I, finalment, en nom de la Reial Arxiconfraria us agraeixo la vostra màxima participació en els diversos actes religiosos, Ofrena de flors i fruits, Missa Estacional i solemne processó; que componen el programa d’aquestes festes majors en honor de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta.

Molt bones festes de la Cinta 2012.

Nostra Cinta sobre tot!

Joaquim Amaré i Morales
Primer Majordom
Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta

sorteix
categories
Agenda

june, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X