Salutació del Primer Majordom, Francesc Viñes i Albacar

Any: 2016
Salutació del Primer Majordom, Francesc Viñes i Albacar

Benvolgudes i benvolguts confrares,

l’oportunitat que tinc de poder dirigir-me a tots vosaltres com a primer majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta m’ompli de satisfacció i d’una gran responsabilitat: d’una banda perquè, com a tortosí, sempre he sentit una especial devoció cap a la Mare de la de Cinta, inculcada pel meus pares Paco i Pepita, que, a la vegada, van heretar-la dels seus avantpassats; i de l’altra perquè assumeixo el mateix càrrec que un dia van ostentar, que a mi em consti, el meu pare i el meu iaio, i em converteixo en la tercera generació al capdavant de l’Arxiconfraria. I això, sense oblidar que durant 19 anys, de forma ininterrompuda, del 1987 al 2006, vaig participar-hi directament com a membre de la junta. 

Després de deu anys exercint funcions menys visibles vaig creure que havia arribat el moment d’insacular-me per al sorteig de primer majordom i vaig tenir la sort de sortir escollit per un període especial. Perquè quan, mesos després, el Sant Pare Francesc acceptava la petició del nostre bisbe Enrique de concedir Any Jubilar Marià amb motiu dels 400 anys de la fundació de la Reial Arxiconfraria de la Cinta vaig comprendre que estava davant un repte personal il·lusionador.

Aquest any sant ha de ser per a tots una oportunitat d’ampliar els lligams que té la Mare de Déu de la Cinta amb totes les filles i fills de la terra tortosina, i tots els confrares junts, sense excepció, fer possible que l’Any Jubilar esdevingui, del 15 de gener al 8 de desembre del 2017, quan solemnement  s’obrirà i es tancarà, el millor instrument per tenir una mirada positiva, esperançada i renovada de la nostra Arxiconfraria, fundada l’any 1617 i a la qual tenim el deure de continuar impulsant molt més temps. Seran dotze mesos d’una frenètica activitat que en cap cas volem personalitzar en els actuals membres de la junta perquè si s’ha arribat fins a aquí és gràcies a l’esforç de centenars i centenars de persones, que -moltes, des del més absolut anonimat- han sabut mantenir i transmetre el foment del culte públic i la devoció a la Mare de Déu de la Cinta, un dels pilars que més i millor ajuden a sostenir la nostra institució. Per això més que mai necessiten l’esforç, el suport i la comprensió de tots per convertir el regal de l’Any Jubilar Nostra Senyora de la Cinta en una gran oportunitat per a la mateixa Arxiconfraria.

Tenim un gran repte per davant i entre tots ho hem d’aconseguir. D’entrada el primer objectiu no és altre que trobar el nombre de voluntaris suficient per acompanyar la Mare de Déu de la Cinta durant tot l’Any Jubilar a la seva capella. Persones que al mateix temps atendran els visitants i els lliuraran l’opuscle que editarem i a qui ho desitgi, la credencial acreditativa de la seva visita i oració. L’ús de les noves tecnologies en ajudarà a omplir les hores del voluntariat fent l’oportuna inscripció a través de la pàgina web  www.lasantacinta.com, per a aquells que no disposeu de mitjans digitals us podeu dirigir als punts d’atenció a la UNED (carrer Cervantes, 17) o Viñes Assessors (av. Generalitat, 45). 

I m’acomiado amb el lema de l’Any Jubilar: “Aquí tens la teua mare” perquè la Cinta “és nostra reina, nostra mare, nostre tresor”.

Francesc Viñes i Albacar
Primer Majordom Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta

sorteix
Agenda

june, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X