Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes

Any: 2023
Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes

Benvolgudes i benvolguts Confrares i devots de la Mare de Déu de la Cinta.

Estic molt content i orgullós de tenir aquest privilegi i a la vegada preocupat pel compromís adquirit, i és que si fem una mirada retrospectiva als últims trenta anys que hem vist resumits últimament al llibre que es va presentar a finals del 2022, ens adonem de què el nivell de les activitats desenvolupades fins al dia d'avui pels meus predecessors està molt alt, i això ens dona la evidència de què l'arxiconfraria està més viva que mai.

La història de les ciutats, està feta per un compendi d'aportacions, de fets, activitats i accions de famílies, agrupacions, associacions, gremis, Confraries.... A dia d'avui m'atreveixo a dir que dins de la història de la nostra ciutat, Tortosa, els més de quatre-cents anys de la nostra Arxiconfraria suposa l'aportació, i el llegat religiós i cultural més important de tota la seva història.

Si partim del que ja va suposar la seva fundació, per part del Bisbe Tena, on el seu objectiu i finalitat principal va ser la d'aconseguir una transversalitat molt necessària en aquells moments, la qual cosa va servir per iniciar una pau, concòrdia, progrés material i espiritual de tots els tortosins, i tot això amb una clara vocació vertical en allò que fa referència a la devoció a la Mare de Déu de la Cinta, a la vegada que també i tal com ens deia  el nostre Prior, on el principal desig que rebem d'ella és la voluntat que en siguem horitzontals a l'hora d'estimar i ajudar als que també són els seus fills i també els nostres germans.

Ser membres de la nostra Confraria és un orgull i un privilegi del qual no en som prou conscients els que estem aquí, i això és perquè, en el fons no coneixem bé, d'on venim, que hem fet i on hem arribat, i el nostre deure es continuar treballant per aconseguir esta horitzontalitat d'acció de la qual ens sentim tan orgullosos.

S'han escrit molts de llibres que parlen de la confraria , tenim un arxiu amb molts , i interessants documents que ajuden a entendre l' evolució que ha tingut la nostra ciutat, però tenim en general un problema, motivat per una societat on priva la comoditat que ens donen els mitjans audiovisuals i les xarxes socials, la qual cosa fa que es llegeix molt poc, i com he dit abans tenim un Arxiu que va ser ordenat i catalogat el 2004 per part del nostre arxiver en aquell moment Ramón Miravalls , però que a dia d'avui, com bé ens deia ell, no s' ha estudiat prou.

Per això, El projecte que vull tirar endavant és, buscar, explicar i difondre en general el que ha sigut fins ara la nostra Arxiconfraria i a la vegada que es pugui gaudir i contemplar el patrimoni material i documental que tenim, a part de l'espiritual que com sabeu és intangible.... I crec que sorprendrà confrares i no confrares.

I a tots los que aquest any estan al meu equip, al vostre equip, Majordoms, Capillers i Celadors vull que sigueu protagonistes de tot el que farem, aportant idees noves i algun altre projecte per tirar endavant, si aquest és possible i viable poder-lo realitzar, i a la resta de Confrares en general invitar-vos a col·laborar en totes les nostres activitats i principalment en el Banc d'Aliments, una de les activitats més importants que estem desenvolupant a dia d'avui i que és on la nostra transversalitat es fa més evident.

Per acabar vull donar les gràcies a la meva mare perquè ella va ser la que em va donar aquesta fe i devoció a la Nostra Cinta.

I com no , tampoc puc oblidar i dir-te, GRÀCIES MARE DE DÉU DE LA CINTA!!! ...perquè en moments complicats dins la meva vida familiar, principalment amb la Maribel, vas escoltar les nostres pregàries i puc assegurar-vos que i va ser sempre al nostre costat.

 

NOSTRA CINTA SOBRE TOT!

Joaquin del Pino Homedes
Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta

 

sorteix
Agenda

april, 2024

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, José Capera Tafalla
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X