Salutació Primer Majordom, Josep Maria Utgés Vallespí

Any: 2018
Salutació Primer Majordom, Josep Maria Utgés Vallespí

Benvolgudes i benvolguts confrares,

Vaig sortir elegit per ser el primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, i és una gran satisfacció poder ocupar aquest lloc duran tot un any. Cada majordom segur que té uns projectes de coses per fer durant el seu mandat. El meu principal projecte és el de promoure la devoció i culte a la nostra Mare de Déu de la Cinta , tal com diuen els cànons de l'Arxiconfraria, però també seguir portant endavant el nostre banc d'aliments que, precisament aquest any, compleix el seu desè aniversari el qual és un gran motiu de satisfacció i aprofito per fer-vos una mica d'història: Vaig entrar com a zelador a formar part de la Junta de la Confraria l'any 2010, essent Primer Majordom el Sr. Javier Llorca Vaqué, i en lo company Lorenzo Pérez Tejerina, donades les necessitats socials que es detectaven en aquell moment, vam parlar de crear un banc d'aliments. Ho vam comentar en el primer Majordom i en el Secretari,  Miquel Marro, i ens van animar a començar-ho, i ho vam fer buscant persones  per Tortosa i comarca  que ens pogués donar aliments. De mica en mica anàvem arreplegant-ne i distribuint-los a la Casa d'Acollida, Càritas i Creu Roja; i així vam anar pujant les quantitats i consolidant-lo.
Un dia l'assistenta social de la Creu Roja, Ana Cepriá, ens va comentar que hi havia una família en tres xiquets que els donaven aliments,i que el metge els havia detectat unes carències vitamíniques a causa de no menjar fruita, verdura i proteïnes animals. Llavors ens vam proposar abastir també als nostres beneficiats d'aliments frescos, els quals es van a buscar i es distribueixen cada dia, bàsicament són fruites, verdures, ous, iogurts, formatges i carn i peix, aquests últims a la Casa d'Acollida es congelen.
En aquest any s'han repartit 56.416 kg dels quals la fruita, verdura, ous, carn i peix representen un 70% i, en els nou anys d'existència, portem repartits 328.075 kg.
Tot això gràcies a la solidaritat de les empreses i cooperatives del ram de l'alimentació de Tortosa i comarca, a una gran superfície que ens dona els productes carnis i làctics propers a la data de caducitat, comerciants i també a les persones que ens ajuden en el transport per repartir-ho i la càrrega i descàrrega que implica portar-ho als diferents destins ja anomenats.
Agraïments també als majordoms i membres de la Junta, als confrares, Cort d'Honor, Templers i tots els que ens ajuden en el voluntariat en els Grans Recaptes.
I moltíssimes gràcies a la nostra Mare de Déu de la Cinta que cada dia ens dóna ànims per seguir endavant.
A tots ells moltes gràcies en nom de les persones que han pogut rebre la vostra ajuda

Nostra Cinta sobre tot !

Josep Maria Utgés Vallespí, Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta

sorteix
Agenda

june, 2023

SALUTACIONS
SALUTACIÓ DEL PRIOR Salutació del Primer Majordom, Joaquin del Pino Homedes
altres
Himnes d’amor a la Mare de Déu de la Cinta Feste cofrare

PRIMERA CONFERÈNCIA DE L’ANY JUBILAR AMB UNA CAMBRA DE COMERÇ PLENA A VESSAR

X